0

Hva er musearm?

Musearm eller musarm er en smertetilstand i underarmen. Den oppstår typisk som følge av pc-arbeid med mus. Men tilstanden kan også oppstå i forbindelse med andre aktiviteter, som håndarbeid, padling, matlaging eller håndverksarbeid.

Hva er symptomene på musearm?

  • Smerter i hånd og underarm. De kan beskrives som tretthet, ømhet, stivhet, eller brennende fornemmelse eller irritasjon i underarmens muskler. Smertene kan sitte flere steder på underarmen.
  • Kalde hender
  • Tilstanden kan føles i på en eller begge armer. Noen får en følelse av trøtthet i armen helt opp til skulderen.
  • Smertene opphører dersom du stanser med aktiviteten som førte til at smertene oppstod.

 

Musearm er et begrep brukt på folkemunne, siden det er lettere å bruke enn karpaltunnelsyndrom (CTS) eller De Quervains tenosynovitis, som er to av de mange plagene som musearmen refererer til.

Hva er årsakene til musearm?

Tilstanden oppstår ved at man gjør gjentatte bevegelser av fingre, håndledd eller underarm. Når man arbeider med en pc så høyes håndleddet bakover noe som overbelaster musklene. De får ikke nok pauser. Når man holder på computermusen er håndleddet ikke i en naturlig stilling og gjentatt press på underarmen kan føre til betennelse i området.

Hvordan kan jeg best behandle musearm?

Har du fått musearm anbefales først og fremst hvile og avlastning. Det kan være vanskelig å få til dette fordi det kan hindre hvordan vi arbeider. Men du kan også bruke håndleddsstøtter for å avlaste håndleddet når du arbeider med mus. Vi anbefaler en håndleddsstøtte med skinner for optimal støtte.

Relevante produkter